Deri greft çeşitleri

Greft çeşitleri nelerdir?

Yeterli kalitede ve miktarda kemik yaratabilmek için uygulanan Kemik Greftleme işleminin birkaç çeşidi vardır.

  • Otojen Greftler.
  • İzojen greftler.
  • Allojenik greftler (allogreftler)
  • Xejonik grefler (xenogreftler)

Deri grefti nedir tıp?

Deri greftleme, deri naklini içeren bir tür cerrahi işlemdir. Transplante edilen dokuya deri grefti denir. Deri greftleme genellikle şu durumların tedavisi için kullanılır: Geniş yara veya travma.

Deri grefti ne zaman yapılır?

Deri grefti, Deri yaması hangi durumlarda kullanılır? Travmaya bağlı açık yaralar, kanser sonrası onarımlar, yanına bağlı cilt kayıpları deri greftlerinin en çok kullanıldığı alanlardır. Direkt dikişle kapatılamayan yaralarda , derinin tam kat kayıplarında tercih edilirler.

Deri grefti neden tutmaz?

Deri greft ve flapları, dolaşım bozukluğu olan kimselerde kolay tutmazlar. Özellikle şeker hastaları, herhangi bir nedenle vaskülopatisi olan yada radyasyon tedavisi gören hastaların deri greft ve flapları sorun yaratırlar.

Greft ve flep nedir?

Flep cerrahisi, kendi beslenmesi (kanlanması) olan bir doku parçasının, başka bir bölgeye (örneğin yaraya) nakledilmesidir. Bu kendi damarı olan dokuya flep denir. Flep ile greft birbirine benzer ancak greftin kendi beslenmesi (damarı) yoktur. Greft, konulduğu yerden beslenir ve yeni damarlar gelişir.

Damar grefti ne demek?

Damar cerrahisinde; tıkanıklığı olan, bütünlüğü bozulmuş veya anevrizmal dejenerasyona uğramış bir arter segmentinin onarımı veya bypass edilmesi için kullanılan suni aletlere protez greft denir.

Greftleme nedir tıp?

Greftleme, kendine ait kan dolaşımına sahip olmayan bir dokuyu vücuttaki bir bölgeden diğerine veya başka bir canlıdan diğerine taşımak için yapılan cerrahi prosedürü tanımlar. Greft yerleştirildikten sonra yeni kan damarları tarafından beslenir. Aktarılan doku kan akımı bozulmadan aktarılırsa o dokuya flep denir.